Začátek podnikání na mateřské dovolené

31.03.2012 12:33

Přemýšleli jste o tom, co budete dělat po mateřské? Bude lehké se znovu vrátit do práce? Jako jedno z možných řešení je zahájit vlastní podnikání již během mateřské. V tomto období máte do začátku mnoho výhod. Vaše činnost je brána jako vedlejší a nemusíte tak platit zálohy na sociální a zdravotní pojištění. 

 

Určitě by se našlo spoustu výmluv, že během mateřské není čas cokoliv začínat. Opak je však pravdou! Můžeme najít mnoho příkladů, kdy matky začaly podnikat během mateřské. Po dobu, kdy byly doma, si zajistily hezký přivýdělek a jakmile to bylo možné, rozjely své podnikání naplno. Z přivýdělku se tak stal plnohodnotný příjem, který převyšoval výši jejich výplaty před začátkem mateřské

 

Nemáte nápad, v čem začít podnikat? Zamyslete se nad tím, co vás opravdu baví! Možná Vás doposud ani nenapadlo, že byste svoji zálibu mohli nějak zúročit. Pro začátek může být však těžké se v začátcích podnikání zorientovat ve všem, co je potřeba. Jako skvělou příležitost se něco z tohoto oboru naučit můžete využít např. spolupráci s DEDROU. Naučíte se komunikovat, prodávat zboží, prodat sami sebe, organizovat si vše, jak potřebujete a poznáte se navíc s novými lidmi. Třeba i takto může začít dráha nejen hezkého přivýdělku, ale i úspěšného podnikání!